Medikal Gaz Santralleri

Eser Medikal, medikal gaz sistemlerinin tasarımı, ekipman üretimi, projelendirme ve mühendislik hizmetlerinde insan sağlığı ve güvenliğini en ön planda tutarak çalışmaktadır. Bu sistemlerin tasarım, planlama, üretim ve kurulum süreçlerine büyük önem vererek, sıfır hata prensibiyle hareket etmektedir. Bünyesindeki mühendis ekibi, medikal gaz sistemi kurulumunu sadece proje aşamasında değil, hastane yapımından şantiye sürecine, tesisat kurulumundan tasarım aşamasına kadar her adımda riskleri en aza indirgemek için çalışmaktadır.

 

Tüplü tıbbi gaz santralleri, hastanelerdeki medikal gaz ihtiyacını karşılamak ve sistemin kesintisiz çalışmasını sağlamak amacıyla kurulan sistemlerdir. Bu santraller, medikal gaz tesisatında yaygın olarak Oksijen (O2), Azotprotoksit (N2O), Karbondioksit (CO2), Azot (N2) ve Karışım (MIX) gibi gazların temin edilmesi için kullanılır. Santral kurulumları, HTM 02-01 ve TS EN ISO 7396-1 standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

Medikal gaz temin sistemleri, biri ana biri yedek olmak üzere iki bölümden oluşur. Basınç değeri kritik seviyeye düştüğünde yedek sistem otomatik olarak devreye girerek süreklilik sağlanır.

Tek tüp veya tüp demeti kümelerinin yanı sıra, tek yönlü valfler, tüp veya tüp demeti ile manifold arasındaki esnek bağlantılar manifold ucuna monte edilmelidir. Ayrıca, tüpler ile ilk basınç düzenleyici arasına 100 mikrondan büyük olmayan gözenekli bir filtre yerleştirilmelidir.

Her bir tüp ile manifold arasındaki esnek bağlantı ISO 21969 standardına uygun olmalı ve metal olmayan esnek bağlantılar kullanılmamalıdır. Ayrıca, besleme sistemine yerleştirilen tüplerin devrilmeye karşı korunması için gerekli önlemler alınmalı, esnek bağlantılar bu amaçla kullanılmamalıdır.

WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba